موفقیت در مذاکره، حاصل آمادگی، اعتمادبهنفس و توانایی در مدیریت تعارضات است. برای پیروزی در مذاکره، لازم است که طرفین با دقت به نیازها و اهداف یکدیگر گوش دهند و به دنبال راهحلهایی مشترک و منصفانه باشند.
مهم نیست که شما چه کسی هستید یا شغل تان چیست؛ شما باید قادر به مذاکره باشید. حتی اگر شغلی دارید که نیاز به انجام مذاکرات مختلف ندارد؛ احتمالاً باز هم باید برای صحبت با رئیس یا همکاران تان دربارهی برخی از مسائل مذاکره کنید. بنابراین، اگر اطلاع نداشته باشید که چگونه به خوبی مذاکره کنید؛ با مشکل مواجه خواهید شد.
مذاکره خوب میتواند تغییر بزرگی در حرفه شما ایجاد کند. مذاکره خوب میتواند به شما کمک کند درآمد بیشتری کسب کنید. در مورد حقوق بهتر یا افزایش حقوق، عنوان بالاتر یا حتی بودجه مذاکره کنید.
قبل از اینکه مذاکره شروع شود؛ یک مهارت اصلی این است که بدانیم چگونه افراد را ترغیب کنیم که به مذاکره ادامه دهند. در این مقاله نکاتی درباره اینکه چگونه متقاعد کنیم و پیروزی در مذاکره ذکر شده که هنگام شروع مذاکره حائز اهمیت است.
برنده شدن در مذاکره نه تنها به داشتن استراتژیهای قوی بلکه به توانایی در حفظ روابط بلندمدت و احترام به طرف مقابل بستگی دارد. برای یادگیری مهارتهای پیشرفته در این زمینه و تسلط بر تکنیکهای مذاکره، آکادمی آموزش و مشاوره مدیریت پروژه و رشد و بهبود فردی فرتیک یکی از بهترین مراجع است که با دورههای تخصصی خود به شما کمک میکند تا در هر مذاکرهای به موفقیت برسید.
روشهای پیروزی در مذاکره
مهارتهای خوب مذاکره به شما کمک میکند تا کارکنان را مدیریت کنید؛ روابط خود را با مشتریان بهبود ببخشید و در دنیای تجارت موفق شوید. اینکه چه موضوعی مورد بحث است؛ حائز اهمیت نیست. 7 Tips to Improve Your Negotiation Skills
اگر میخواهید در مذاکره برای رسیدن به اهدافتان موفق شوید؛ به فکر و تمرین نیاز دارید. برخی از افراد به علت ترس از مذاکره سعی میکنند در موقعیتهایی قرار نگیرند که مجبور به مذاکره شوند. این چند نکته را امتحان کنید و ببینید که آیا این نکات در بهبود مهارت مذاکرات به مذاکره کننده کمک میکنند یا خیر؟!
از قبل آمادگی داشته باشید
قبل از اینکه در مذاکره شرکت کنید؛ اطلاعاتی درباره طرفین مذاکره جمع آوری کنید.
یادداشت برداری کنید
قبل از شروع بحث درباره موضوع تحقیق کنید و به راه حل های خود فکر کنید.
به مسائل از زوایای مختلف نگاه کنید
سعی کنید از آنها بخواهید تا اطلاعات مورد نیاز را به شما ارائه دهند و نگرانیهای اصلی خود را مطرح کنند.

اهداف خود را به وضوح مشخص کنید
قبل از بحث، اطمینان حاصل کنید که در مذاکره به چه نتیجهای میخواهید برسید و هدفتان از مذاکره چیست.
مشارکت و همکاری کنید
به خاطر داشته باشید که مذاکره، کاری فردی نیست. اگر قصد دارید که به هدفتان یعنی پیروزی در مذاکره برسید؛ باید برای کار گروهی آماده شوید و مهارت کارکرن در گروه و مشارکت با دیگران در طول مذاکره را داشته باشید. برای اینکه یک مذاکره پیروز شود؛ دو طرف مذاکره باید با مشارکت یکدیگر به نتیجه و هدف خود دست پیدا کنند.
بهترین زمان را برای بحث مذاکره تعیین کنید
شما وقت کافی برای بحث دارید و میتوانید هنگامی بحث را شروع کنید که طرفین آرام هستند. اگر آمادهسازی مناسبی انجام دادهاید و تمامی اطلاعات مورد نیاز برای مذاکره در دسترس است؛ میتوانید در زمان مناسب برای مذاکره اقدام کنید. در نهایت، بهترین زمان برای مذاکره نه تنها بستگی به خود شما بلکه به وضعیت طرف مقابل و شرایط پیرامون نیز دارد.
توانایی تصمیمگیری خود را بهبود ببخشید
بهبود توانایی تصمیمگیری در مذاکره یکی از عوامل کلیدی در موفقیت در مداکره است. توانایی تصمیمگیری مؤثر نه تنها بر روی نتیجه مذاکره تأثیر میگذارد بلکه میتواند به شما کمک کند تا در مواجهه با شرایط پیچیده و فشارهای روانی به بهترین شکل ممکن عمل کنید. اگر برای انجام مذاکره مهارتهای خوبی داشته باشید؛ میتوانید در طول مذاکره تصمیمات بهتری بگیرید و در نتیجه با اخذ تصمیمات بهتر، در مذاکره پیروز شوید.
مهارتهای میانفردی
اگر میخواهید که در مذاکره پیروز شوید؛ و به منظور حفظ ارتباط کاری خوب با طرفین مذاکره، باید با مهارتهای میانفردی آشنایی داشته باشید. اگر بتوانید بدون اینکه طرفین مذاکره را بدون مجبور کردن آنها ترغیب به انجام کاری کنید؛ میتوانید در مذاکره پیروز شوید.
آرامش خود را حفظ کنید و از احساساتی شدن خودداری کنید
در حین مذاکره سعی کنید که استرس را از خودتان دور کنید و آرامشتان را حفظ کنید. هرچه بیشتر احساساتی شوید؛ موفقیت در مذاکره و برنده شدن در مذاکره سختتر خواهد بود.
به صحبتهای طرفین مذاکره گوش دهید
در طول مذاکره، زمان بیشتری را صرف گوش دادن به صحبتهای طرفین مذاکره کنید.

حاشیه پردازی نکنید
در مذاکره، حاشیهپردازی به معنای انحراف از موضوع اصلی یا پرداختن به مسائل فرعی است که ارتباطی با هدف اصلی مذاکره ندارند. این کار ممکن است به قصد ایجاد زمانکشی، به حواسپرتی انداختن طرف مقابل، یا برای به تعویق انداختن تصمیمگیریها انجام شود.
حاشیهپردازی میتواند باعث کاهش تمرکز، ایجاد سردرگمی، و جلوگیری از رسیدن به توافقات مفید شود. برای پیروزی در مذاکره، لازم است که طرفین از حاشیهپردازی پرهیز کنند و روی موضوعات اصلی تمرکز کنند تا به نتایج دلخواه برسند. عدم حاشیهپردازی در مذاکرات اهمیت زیادی دارد؛ چون به شما کمک میکند که روی موضوع تمرکز کنید و هدفتان از مذاکره را فراموش نکنید.
در مورد هرچه میخواهید سوال کنید
در مذاکره،به طور کلی پرسشهای باز میتواند به یکی از ابزارهای مؤثر برای جمعآوری اطلاعات و روشنسازی نظرات و نیازهای طرف مقابل تبدیل شود. این نوع سوالات که معمولاً با چگونه، چه، چرا شروع میشوند.
به طرف مقابل این فرصت را میدهند که بیشتر و به طور کاملتری در مورد موقعیت، انتظارات و دلایل خود توضیح دهد.سوالاتی که ذهنتان را درگیر کرده بپرسید و در مورد نتیجه مذاکره حرف بزنید این کار را با آرامش و با لحنی غیرتعارضانه انجام دهید.
از اشاره کردن اِجتناب کنید
هنگام انجام مذاکره، روی مسائل نه روی اشخاص تمرکز کنید.

اهمیت متقاعدسازی در مذاکره
متقاعدسازی، مهارت مهمی است که باید برای موفقیت و پیروزی در مذاکرات به آن توجه داشته باشید. به عنوان مذاکره کننده موفق این سوالات را از خودتان خواهید پرسید: طرفین مذاکره را چگونه متقاعد کنیم؟
شما باید بدانید که چگونه طرفین مذاکره را ترغیب کنید تا دیدگاههای خود را تغییر دهند. ترغیب به معنی استفاده از تکنیکها برای تغییر عقاید، نگرشها یا طرز فکر دیگران و تأیید دیدگاههای شما است.
اگر مهارت متقاعدسازی داشته باشید؛ در مذاکرات میتوانید مشکلات را حلوفصل کنید و به هدفتان یعنی پیروزی در مذاکره دست پیدا کنید. کسب مهارت در زمینهی متقاعدسازی در مذاکره به شما این امکان را میدهد که هنگام معامله با مشتریان بهترین نتیجه را کسب کنید.
سخن پایانی در مورد آموزش روشهای موفقیت در مذاکره
هنگام مذاکره، اگر هر دو طرفین از مذاکره رضایت بیشتری داشته باشند و مذاکره بُرد بُرد باشد؛ درصد موفقیت مذاکره بیشتر خواهد بود. مسلماً، رسیدن به موفقیت در مذاکره هم هدفی است که از ابتدا مدنظر طرفین مذاکره بوده است.
اگر در مذاکرات مختلفی شرکت میکنید و میخواهید مهارتهای خود را در زمینه موفقیت در مذاکره و متقاعدسازی افزایش دهید؛ مطالعه این مقاله به شما کمک زیادی می کند.
منابع
www.mwi.org
www.forbes.com
www.startuploans.co.uk
www.entrepreneur.com
www.business2community.com